Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

SOYA 'on the coals'

΄σόγια στα κάρβουνα
 Είχα γράψει σε προηγούμενο post για σόγια σουβλάκια στο φούρνο!

Τώρα θα σας γράψω για σόγια σουβλάκια στα κάρβουνα!!! ΤΕΛΕΙΟ!

Υλικά (χωρίς ποσότητες)
 -κεμπάπ σόγιας
-πιπεριές πολύχρωμες
-ελαιόλαδο,λεμόνι,ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο λιωμένο

Ακολουθούμε την κλασική διαδικασία προετοιμασίας σόγιας (βράσιμο, ξέπλυμα, στίψιμο) και περνάμε το κεμπάπ σόγιας και τις πιπεριές στα καλαμάκια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μαρινάδα (ανακατεύουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο λιωμένο) όπου θα παραμείνουν τα καλαμάκια σόγιας για 2h στο ψυγείο. Ψήνουμε στα κάρβουνα έως ότου πάρουν χρώμα, κάνοντας τακτική επάλειψη με τη μαρινάδα τους και... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Red Wine

΄κόκκινο κρασί
Κρύωμα? Ρίγη? Πυρετός?
Είναι η εποχή που ο ένας μετά τον άλλο αρρωσταίνουν!
Μήπως η λύση βρίσκεται στο κόκκινο κρασί?!!

Συστατικά:
-κόκκινο κρασί (όσο πιο αγνό, τόσο πιο καλό)
-μαύρο (κατάμαυρο) πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρασί στο μπρίκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κούπα και ρίχνουμε μπόλικο (μπόλικο όμως) μαύρο πιπέρι και προσπαθούμε (!!!) να το πιούμε. 


Αν καταφέρετε να το πιείτε όλο (σιγά- σιγά, μην πάρετε φωτιά) είστε ήρωες αλλά ακόμα και μερικές γουλιές ή κουταλιές αν πιείτε καλά είναι.

AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Baby Carrier

 Πολύ ωραίες ιδέες για τις νέες μαμάδες και όχι μόνο: αυτοσχέδιοι μάρσιποι!
 
μάρσιππος
Α. 
1.Χρησιμοποιούμε παρέο ή εσάρπα ή ύφασμα που 'αναπνέει'
2. Το τοποθετούμε στον ώμο διπλωμένο με το άνοιγμα προς το πρόσωπο
3. Τοποθετούμε το μωρό στον ώμο, το τυλίγουμε με το ύφασμα διαγώνια και στον αντίθετο γοφό (στο ύψος του αφαλού) κάνουμε ένα κόμπο
4.Μεταφέρουμε το κόμπο στον ώμο στο ύψος της μασχάλης ή πίσω στην πλάτη
5. Ανοίγουμε τη 'θήκη' που έχει δημιουργηθεί και τοποθετούμε το μωρό

Β.
1. Κρατάμε το ύφασμα με το μέσο του στο στήθος μας
2. Διπλώνουμε το ύφασμα φέρνοντας την κάτω μεριά στην επάνω
3. Κρατώντας το ύφασμα στο στήθος, τυλίγουμε τη μία άκρη πίσω από την πλάτη και πάνω από τον ώμο φέρνοντάς την μπροστά
4. Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη άκρη προσέχοντας να μην στρίψει το ύφασμα

5. Έχει δημιουργηθεί μια ΄θήκη΄για το μωρό την οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε, τραβώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές πλευρές των ακρών που κρέμονται

Γ.
1, 2. Ρίχνουμε το ύφασμα στην πλάτη μας με τις άκρες μπροστά 
3. Σταυρώνουμε τις δύο άκρες μπροστά μας
4, 5. Περνάμε τη μία άκρη μέσα από ύφασμα στην πλάτη μας
6. Δένουμε τις δύο άκρες κοντά στο γοφό μας
7, 8. Στο Χ που έχει σχηματιστεί μπροστά μας περνάμε τα πόδια του παιδιού
9. Απλώνουμε το ύφασμα για να τυλίξει το παιδί
10. Το ύφασμα στην πλάτη

Δ.
1. Τυλίγουμε το μωρό που είναι ψηλά στην πλάτη μας με το ύφασμα
2. Τεντώνουμε το ύφασμα κάτω από τον πωπό του μωρού και τραβάμε τις άκρες
3, 4. Περνάμε τις άκρες κάτω από τις μασχάλες και σταυρωτά κάτω από τον πωπό και τα πόδια του μωρού
5. Δένουμε κόμπο μπροστά μας


Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από http://www.babywearing.gr, όπου υπάρχει ποικιλία ιδεών και λεπτομέρειας


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Laurus Nobilis

δαφνέλαιο
Πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι τα μαλλιά μας σταματάνε να μακραίνουν από ένα μήκος και μετά. Η λύση για μένα; ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ! 

Απλώνουμε δαφνέλαιο σε άλουστα μαλλιά, στο τριχωτό της κεφαλής και τις άκρες, κάνουμε λίγο μασάζ, τα τυλίγουμε σε μία πετσέτα και... κοιμόμαστε (να παραμένει στα μαλλιά για όσο περισσότερο μπορείτε και για τουλάχιστον 30'). 

Η διαδικασία αυτή πρέπει να ακολουθηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, μία φορά την εβδομάδα (ή/και περισσότερο) και ... υπομονή! 

Εκτός από την προσωπική εμπειρία, που η αλήθεια είναι δεν ήξερα αν είναι συμπτωματικό (μετά από χρόνια το μαλλί μου έφτασε σχεδόν μέχρι τη μέση), μια φίλη η οποία είχε μαλλιά πάνω από τους ώμους και γκρίνιαζε ότι τα μαλλιά της δεν μακραίνουν (μετά από σύσταση φαρμακοποιού και όχι τη δική μου- με κοιτούσε σαν alien!!), σε σχετικά σύντομο διάστημα, τα μαλλιά της έφτασαν τουλάχιστον πέντε δάχτυλα κάτω από τους ώμους. 

*Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο και πλούσιο σε βιταμίνες Α,Ε και λιπαρά οξέα.

AddThis Social Bookmark Button

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Going Ice Bananas

παγωτό μπανάνα
Αν και Νοέμβριος και πιάσανε τα κρύα εγώ θα μιλήσω για μια συνταγή παγωτού: υγιεινή και χωρίς θερμίδες. 


Υλικά προετοιμασίας: 2-3 ώριμες μπανάνες και προαιρετικά νερό 


Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες (να γίνουν αρκετά σκληρές αλλά όχι τελείως). Στη συνέχεια λιώνουμε τις ροδέλες στο μπλέντερ (για ευκολία μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρύο νερό). Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλουμε 


Υ.Γ: 1 Η μπανάνα συμβάλλει στην αντιμετώπιση ή τη βελτίωση πολλών ασθενειών όπως: Αρτηριακή πίεση, Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο, Δυσκοιλιότητα, Καούρα, Αναιμία, Νεύρα, Έλκος, Κάπνισμα, Τσιμπήματα κουνουπιών, Κατάθλιψη, Άγχος, κλπ


2 να ενημερώσω ότι τη συνταγή δεν την έχω εκτελέσει ακόμα



AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

The only vegan MMA fighter: Don't "think", just "do"! It's easy.


vegan μαχητής
... Πολύ συχνά ακούω τους ανθρώπους να λένε, «κάνε το δικό σου και θα κάνω το δικό μου. Μπορείς να επιλέξεις να τρως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά, επιλέγω να τρώω κρέας και γαλακτοκομικά»…
Αυτό το επιχείρημα είναι βασικά και επικίνδυνα λανθασμένο, επειδή το άμεσα ενδιαφερόμενο πρόσωπο - αυτό που σκοτώνεται - δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συζήτηση… 
Το επιχείρημα αγνοεί τα βασικά δικαιώματα του ατόμου που επηρεάζεται περισσότερο. Το άτομο – πάντοτε μέλος μιας αποδυναμωμένης τάξης – γυναίκες, μαύροι, παιδιά, ομοφυλόφιλοι, κλπ – δικαιούται βασικά δικαιώματα. 
Ένα σοφό πρόσωπο κάποτε είπε, «θα υπεράσπιζα μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι πιστεύεις … αλλά αυτό το δικαίωμα σταματάει εκεί όπου η γροθιά σου χτυπά την μύτη του άλλου.» 

Ο Mac Danzig είναι ένας Αμερικανός επαγγελματίας MMA (Mixed Martial Arts) fighter, vegan και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Μερικές δηλώσεις του ίδιου από συνεντεύξεις του σχετικά με τη χορτοφαγία: 
'Έχω τον έλεγχο μόνο πάνω σε ένα άτομο: εμένα, και αποφάσισα ότι δεν θέλω να συμβάλλω στις βιομηχανίες καταναλωτικών προϊόντων που προκαλούν τόση περιττή ταλαιπωρία στα ζώα. Μόλις έγινα χορτοφάγος κατάλαβα ότι υπάρχει πληθώρα από άλλα οφέλη εκτός της ηθικής, αν και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που με έκαναν να "τραβήξω τη σκανδάλη"' 

'...χρησιμοποιώ συμπληρώματα πρωτεϊνών από φυτά, όταν είμαι σε σκληρή προπόνηση και χρειάζομαι επιπλέον πρωτεΐνη με χαμηλές θερμίδες. Κανονικά προσπαθώ να τρώω μια ισορροπημένη τροφή και η ανάγκη για συμπληρώματα μειώνεται' 

'...νιώθω σαν να ζούμε ακόμα στο μεσαίωνα σε σχέση με τη διατροφή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν από τι αποτελείται η υγιεινή διατροφή. Οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι πολύ φτωχές'

'Η πιο κοινή παρανόηση είναι ότι είναι ανθυγιεινή και ότι δεν μπορεί να είσαι δυνατός και σωματικά δραστήριος σε μια vegan διατροφή. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο.' 

'Προτιμώ να δίνω το παράδειγμα και να μην βάζω τον βεγκανισμό στο μανίκι μου, σαν να είναι ένα κλαμπ ή θρησκεία και σαν να θέλω να μετατρέψω τους άλλους σε αυτό. Αυτό το είδος της προσέγγισης ωθεί τελικά τους ανθρώπους μακριά. Κανείς δεν θέλει να εξαναγκάζεται σε κάτι, ακόμα και αν αυτό είναι καλό για αυτούς... Λατρεύω να ακούω από ανθρώπους ότι τους ενέπνευσα να προσπαθήσουν να βγάλουν όλα τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους' 

'...κάνω ότι μπορώ ως καταναλωτής ώστε να μη συμβάλλω στις τρομερές βιομηχανίες που προκαλούν τόσο πόνο' 

'...μέρος των μεγάλων παρανοήσεων σχετικά με τη δίαιτα σήμερα είναι ότι οι απαιτήσεις κρέατος και πρωτεϊνών είναι υψίστης σημασίας για ένα αθλητή. Πολλά από αυτά που σήμερα οι άνθρωποι περνούν βασίζονται στις ασυναρτησίες αυτών που ακολούθησαν και μυθοποίησαν τους Schwarzenegger και Ferrigno, που ήταν bodybuilders. Η διατροφή αυτή είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή.'


Ενδεικτική διατροφή από τον Danzig: καστανό ρύζι με πληγούρι βρώμης,tempeh: tofu, μαύρα φασόλια, φακές, κλπ σε συνδυασμός με ρύζι, λιγότερα ζυμαρικά και σιτάρι, λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι, γαλακτοκομικά αμυγδάλου, σόγιας και ρυζιού, πάρα πολύ νερό, κλπ


AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Tricks 'n' Tips IV


Ποια κατσαρομάλλα θέλει ίσια μαλλιά χωρίς χημικά, χωρίς 'σίδερο', με φυσικό, αγνό και καθαρό τρόπο; Όλες; 
Πάμε λοιπόν: 
- σε ψεκαστήρι βάζουμε 2/3 νερό και 1/3 γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας (λογικά μπορεί να γίνει και χρήση γάλακτος από ρύζι ή από αμύγδαλα)
-ψεκάζουμε τα μαλλιά και τα χτενίζουμε 
-αφήνουμε να στεγνώσουν και λουζόμαστε κανονικά 

Καλό εεε?

Εγώ δεν έχω κατσαρά μαλλιά, ούτε και 'πράσο' αλλά το έχω δοκιμάσει (τρίτη φορά εν συνεχεία- και τώρα που γράφω έχω γάλα σόγιας στα μαλλιά μου). Αυτό που έχω παρατηρήσει και το συνεχίζω για να το επιβεβαιώσω, είναι ότι το μαλλί μου, από τη 2η μέρα κυρίως και μετά, κρατάει ένα ωραίο ίσιο στυλ με όγκο και μέχρι το επόμενο λούσιμο δεν 'πέφτει'. 


Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποια με κατσαρά μαλλιά το δοκιμάσει και μας πει τα αποτελέσματα!!! Αναμένουμε...


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Souvlaki




Μια πολύ ωραία συνταγή με σόγια, τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση:

Συστατικά
1. κεμπάπ σόγιας
2. μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
3. μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
4. κόκκινες, κίτρινες, πράσινες πιπεριές
5. αλάτι- πιπέρι
6. καλαμάκια για σουβλάκια

Συστατικά Σάλτσας:
1. δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο
2. ένα- δύο λεμόνια
3. δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένο/κοπανισμένο
4. ρίγανη
5. μισό ποτήρι νερό
6. 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)

Προετοιμασία σόγιας

Βράζουμε νερό, ρίχνουμε το κεμπάπ σόγιας και το αφήνουμε στο καυτό νερό για 10' περίπου (όχι να βράζει). Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε και το στύβουμε με τα χέρια μας (προσοχή μη το διαλύσουμε) 


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το σκόρδο και το κεμπάπ, ανακατεύοντας για 2-3', ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε από το τηγάνι με ελάχιστο νερό. Στη συνέχεια περνάμε στα καλαμάκια το κεμπάπ εναλλάξ με τις πιπεριές (εγώ το έκανα σε οδοντογλυφίδες- μπουκίτσες), τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-15' στους 180ο C. 


Καλή όρεξη! Μιαμ!! 

Υ.Γ Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες, ή ότι άλλο

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

EatingAnimals

 «Μετά τρία σχεδόν χρόνια έρευνας για την κτηνοτροφία, νιώθω πια την αποφασιστικότητά μου να αυξάνεται. Έχω γίνει ορκισμένος χορτοφάγος ...Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη βιομηχανική κτηνοτροφία και ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να το πετύχω είναι η αποχή από το κρέας. ...» 
Ο συγγραφέας του βιβλίου 'Τρώγοντας Ζώα', δεν ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου από αγάπη για τα ζώα, αλλά από αγάπη για το γιο του. Αυτό από μόνο του προσδίδει- θεωρώ- μια αντικειμενικότητα στο έργο. Δεν το έχω διαβάσει γιατί νομίζω ότι δεν θα το αντέξω και όχι γιατί εθελοτυφλώ, έτσι και αλλιώς δεν είμαι κρεατοφάγος. Άνοιξα τυχαία το βιβλίο σε κάποια σελίδα και ακόμα έχω την εικόνα στα μάτια μου. 
Της Λέλας Διβάνη 
'...Ο Τζόναθαν Φόερ ανησυχεί και γράφει τόσο καλά που σε κάνει κι εσένα να ανησυχήσεις. Το παιδί θαύμα βλέπετε έχει αποκτήσει πια παιδί ό ίδιος και αγωνιά για το μέλλον της τροφής του. Στόχος του ήταν να αποκαλύψει τις μεθόδους παραγωγής του κρέατος που καταναλώνουμε αλλά αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι ο γνήσια λογοτεχνικός τρόπος της αφήγησης. Σου είναι δύσκολο να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου όχι μόνο γιατί ανακαλύπτεις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες (όπως λ.χ. ότι για κάθε κιλό γαρίδας που πιάνεται στις θάλασσες της Ινδονησίας για το σούσι σας άλλα 24 κιλά θαλάσσιων ζώων σκοτώθηκαν και πετάχτηκαν στον ωκεανό. Αφήνω την περιγραφή των απερίγραπτων βασανιστηρίων που περνάει μια γουρούνα για να πολλαπλασιαστεί μέσα στις βιομηχανικές μονάδες. Κυριολεκτικά δεν με άφησε να κοιμηθώ...). 
Οι συζητήσεις όπως αντιλαμβάνεστε ήδη άναψαν. Γνωστές φίρμες του Χόλυγουντ - όπως η Νάταλι Πόρτμαν -δηλώνουν ότι έγιναν φανατικοί χορτοφάγοι χάρη στο σοκ του βιβλίου. Και καθόλου τυχαία το βιβλίο σκαρφάλωσε στις λίστες των best sellers φυσικά. 
Μακάρι να το διαβάσουν όσα παιδιά απέκτησαν παιδιά και αγωνιούν αναλογιζόμενοι πόσο δηλητήριο περιέχει κάθε μπουκιά που το ταΐζουν ή πόσα ζώα χρειάστηκε να βασανιστούν ή να εξολοθρευτούν για να πλουτίσει το ανθρώπινο... 
Υ.Γ. Χτες εγώ το καρνίβορο έφαγα σπανακόρυζο... (και μετά μου λες πως η λογοτεχνία δεν επιδρά στις ζωές των ανθρώπων...) '

«Οι καθημερινές φρικαλεότητες της βιομηχανικής κτηνοτροφίας ανακαλούνται εδώ τόσο ζωντανά και τα επιχειρήματα εναντίον εκείνων που ενορχηστρώνουν το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζονται τόσο πειστικά, που οποιοσδήποτε, έχοντας διαβάσει το βιβλίο του Φόερ, εξακολουθήσει να καταναλώνει τα προϊόντα της βιομηχανίας ή δεν έχει καρδιά ή δεν καταλαβαίνει από λογική ή και τα δύο». 
J. M. Coetzee, συγγραφέας του βιβλίου The Lives of Animals 

«Εφ' όσον συνεχίζει να είναι το άτομο, άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζωντανών όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία ή ειρήνη. Για όσο κατασφάζουν οι άνθρωποι τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο της δολοφονίας και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη.» 
 ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Glycine max (Σόγια)


Το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η σόγια Glycine max (Γλυκίνη η μαξ) είναι ένα είδος ψυχανθών, ιθαγενές της Ανατολικής Ασίας. Είναι μονοετές φυτό και αναφέρεται και ως ανώτατο φασόλι. Χωρίς λιπαρά το σογιάλευρο είναι μια πρωτογενής, χαμηλού κόστους, πηγή πρωτεΐνης. Παραδοσιακές χρήσεις της σόγιας περιλαμβάνουν το γάλα σόγιας και από αυτό παρασκευάζεται το Tofu. Η σόγια μπορεί να παράγει τουλάχιστον διπλάσια πρωτεΐνη ανά στρέμμα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη καλλιέργεια φυτών ή δημητριακών. Από τη σόγια παρασκευάζονται σήμερα πάνω από 120 διαφορετικά καταναλώσιμα από τον άνθρωπο προϊόντα μεταξύ των οποίων υποκατάστατα κρέατος, τυριών, γάλακτος, κακάο, βουτύρου κλπ. Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη σόγιας σε καθημερινή βάση: μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων μορφών καρκίνου (μαστού, παχέος εντέρου, προστάτη), οστεοπόρωσης, πιθανώς προεμμηνοπαυσιακών όσο και των μετεμμηνοπαυσιακών προβλημάτων, και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επιπλέον αποτελεί πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) συνιστά τη λήψη 25 γραμμαρίων της πρωτεΐνης σόγιας σε καθημερινή βάση. 

Μορφές της σόγιας αποτελούν: το γάλα και το γιαούρτι σόγιας, το τόφου (μοιάζει με μαλακό τυρί), σογιέλαιο, πρωτεΐνη σόγιας, σάλτσα σόγιας, μίζο (φασόλια σόγιας, ρύζι και αλάτι)


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Tricks 'n' Tips με Aloe


Πρακτικές λύσεις με Aloe: 
- έγκαυμα (μικρής έκτασης): τζελ ή χυμό αλόης (έτοιμο ή από το φύλλο του φυτού εφόσον έχουμε στη γλάστρα μας) πάνω στη καμένη περιοχή μέχρι να φύγει το κάψιμο
- μικρά κοψίματα και εκδορές (ουλές και σημάδια, μελανιές): τζελ ή χυμό αλόης μέχρι να υποχωρήσουν
- έκζεμα: εκτός από την εξωτερική χρήση της αλόης καλό θα ήταν να γίνεται και εσωτερική (1-2 κουταλάκια καθημερινά σε χυμό φρούτων)  - μύκητες: τζελ αλόης στην περιοχή και τύλιγμα με επίδεσμο μέχρι να υποχωρήσουν
- πόνοι στις αρθρώσεις: επαλείψεις και εσωτερική λήψη αλόης (2-3 φορές την ημέρα, 1-2 κουταλάκια σε χυμό φρούτων/ όχι πάνω από 2 μήνες)
 - τριχόπτωση: τζελ αλόης στο τριχωτό της κεφαλής για λίγα λεπτά (2-3 φορές την ημέρα για τρεις μήνες)



AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Aloe Vera


Η Αλόη η γνησία (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Σήμερα, η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και
διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης. Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%8C%CE%B7_%CE%B7_%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1 


Η Aloe Vera μοιάζει με κάκτο και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αλόης, δεν είναι όμως όλες θεραπευτικές. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενώσεις, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνες, και ο συνδυασμός όλων αυτών παράγει ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Πάρα πολλά φάρμακα περιέχουν φυσική aloe vera. Κατά βάση χρησιμοποιείται σε εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη, καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και η επούλωση γίνεται γρήγορα. Ο συνδυασμός όλων των στοιχείων της Aloe Vera ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα- και κατά των καρκινογενέσεων-, την καρδιακή και την πεπτική λειτουργία, τη λειτουργία του νευρικού και μυικού συστήματος, τη μνήμη, τη γονιμότητα, τη στοματική υγιεινή, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής, των δερματικών αλλεργιών, των μυκητιάσεων, των κολικών, της παχυσαρκίας, της τριχόπτωσης, κλπ. Επίσης έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών, για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. 
Χρειάζεται ωστόσο προσοχή γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις: 
- Η εσωτερική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια 
- Οι επαλείψεις δεν πρέπει να γίνονται σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή 
- Ταυτόχρονη χρήση με υδροκορτιζόνη, διουρητικά, αντιπηκτικά και με φάρμακα για το διαβήτη (μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης) μπορεί να έχει αλληλεπιδράσεις 
- Οι αλλεργικοί στο κρεμμύδι, στο σκόρδο και σε άλλα φυτά της οικογένειας,  με ειλεό, οι έγκυες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωσή της 
- Μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων του καλίου στο αίμα (έχει καθαρτική δράση) και να προκαλέσει αρρυθμίες 
Για την επιλογή προϊόντων με aloe vera πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής: 
- να έχει υποστεί ψυχρή και όχι θερμή επεξεργασία 
- να έχει χρησιμοποιηθεί όλο το φύλλο και όχι μόνο το εσωτερικό 
- να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα συστατικά 
- να έχει την εγκριτική σφραγίδα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C.)
- να αγοράζεται από βιολογικά καταστήματα
Βάλτε την Aloe Vera σπίτι σας: χρειάζεται φως, αέρα και λίγο νερό. Με εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των 13 C, να τοποθετείται σε κλειστό χώρο. Η μέγιστη θεραπευτική της δράση είναι στον τρίτο - τέταρτο χρόνο. 


AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Chemicals


Είναι γνωστό πλέον ότι τα περισσότερα από τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στα καλλυντικά  και όχι μόνο, είναι χημικές τοξικές ουσίες και πολλές από αυτές αρκετά επικίνδυνες: 
- Parabens (Methyl, Propyl, Butyl, Ethyl): εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων και κατ' επέκταση αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργικές αντιδράσεις. Έχουν βρεθεί στους όγκους του καρκίνου του μαστού 
- Aceton: κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος 
- Πετρελοειδή ή Ορυκτέλαια Petrolatum (παραφίνη), Mineral oil, Liquidum paraffinum, Paraffin oil, Paraffin wax, Petrolatum, PEG: μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, φωτοευαισθησία, πρόωρη γήρανση του δέρματος, καρδιολογικές, αλλεργικές διαταραχές και διαταραχές στο αμυντικό σύστημα. Η παραφίνη βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και σε συνδυασμό με τον ήλιο καταστρέφει το φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης του οργανισμού 
- Propylene Glycol: συνθετική πετροχημική μίξη (κανονικά φυτική γλυκερίνη αναμιγμένη με οινόπνευμα (φυσικά παράγωγα) για τη διατήρηση της υγρασίας. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές και τοξικές αντιδράσεις 
- Formaldehyde: μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και είναι ύποπτη για πρόκληση καρκίνου 
- Συνθετικά χρώματα (FD&C ή D&C): κάνουν το προϊόν πιο ελκυστικό, προκαλούν καρκίνο 
- EDTA Ethylenedinitrilo: αντιοξειδωτικό. Είναι τοξικό και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις 
- Συνθετικά αρώματα Fragrance/Parfum: δεν είναι γνωστά τα χημικά συστατικά που περιέχουν γιατί αναγράφεται μόνο η λέξη άρωμα. Θεωρούνται ύποπτα για το σπέρμα και τους νεφρούς και μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδες, πονοκεφάλους, ερεθισμούς, βήχα, εμετούς 
- Benzyl Acetate: τοξικό, προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα και είναι ύποπτο για πρόκληση καρκίνου (πάγκρεας) 
- Benzyl Alcohol: πετροχημικό συστατικό που προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους, εμετό, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, κλπ (σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο) 
- Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea (Germal II, το Germal 115): τοξικά, προκαλούν δερματίτιδα 
- Sodium Lauryl Sulfate: χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αφρού και προκαλεί αλλεργίες, ερεθισμούς στα μάτια, το δέρμα, πιτυρίδα και τριχόπτωση 
- Triethanolamine (ΤΕΑ) ή MEA ή DEA: τοξικοί ρυθμιστές του pH, συσσωρεύονται στον οργανισμό και προκαλούν αλλεργίες, ερεθισμούς στα μάτια και ξηρότητα 
- PVP/VA Copolymer: τοξικό παράγωγο πετρελαίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους πνεύμονες 
- Stearalkonium Chloride: πολύ τοξικό που προκαλεί πολλές αλλεργίες 
- Silicone, Dimethicone, Cyclomethicone: προκαλούν ερεθισμούς και συσσωρεύονται στο συκώτι και τους λεμφαδένες 
- Alkylphenol Ethoxylates, Benzophenone-3 (Bp-3),Butyl Benzyl Phthalate, Butylated Hydroxyanisole (BHA),Butyl-methoxydibenzoylmethane (B-MDM),Dibutyl Phthalate,Diethyl Phthalate, Homosalate (HMS),Methyl-benzylidene Camphor (4-MBC), Nitro Musks,Octyl-dimethyl-PABA, Octyl-methoxycinnamate, Parabens, Polycyclic Musks,Resorcinol: προκαλούν διαταραχές στις ορμόνες 

Ένα καλό site για έλεγχο των διάφορων συστατικών είναι το ιταλικό http://www.biodizionario.it. Βάλτε το όνομα ή τα αρχικά του συστατικού στο πεδίο αναζήτησης και αν το συστατικό έχει: 
-δυο πράσινα μπαλάκια: αθώο και ευεργετικό 
-ένα πράσινο μπαλάκι: αποδεκτό 
-κίτρινο μπαλάκι: μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος (μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε αλλεργικούς) 
-ένα κόκκινο μπαλάκι: μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός και αν είναι το μόνο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών) 
-δυο κόκκινα μπαλάκια: επικίνδυνο

AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Monoi…o θησαυρός της καλοκαιρινής Ομορφιάς!


Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα

Το έλαιο monoi naturado είναι ένα πολύτιμο αρωματικό έλαιο, καθαρότητας 99% σε monoi, πιστοποιημένης ονομασίας προέλευσης που παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Γαλλική Πολυνησία με την μέθοδο της διαβροχής φρέσκων λουλουδιών Ταϊτινής γαρδένιας (tiare) σε coprah καρύδας (έλαιο που εξάγεται μέσω ψυχρής έκθλιψης του πυρήνα του καρπού της καρύδας). Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Monoi το οποίο έχει ιδρυθεί από τους επίσημους παραγωγούς του ελαίου, το Monoi διασφαλίζει βαθιά και διαρκή ενυδάτωση. Με μια μόνο εφαρμογή παρατηρείται βελτίωση της ενυδάτωσης στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος που μετά από 15 λεπτά αυξάνεται κατά 15% ενώ 2 ώρες αργότερα παρατηρείται επιπλέον αύξηση 10%. Κατά την διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων χρήσης η ενυδατική του ικανότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ενυδατώνει καλύτερα από κάθε άλλο γνωστό ενυδατικό συστατικό διότι δεν δημιουργεί μεμβράνη επάνω στην επιδερμίδα και δεν εμποδίζει την ανταλλαγή μεταξύ του δέρματος και του περιβάλλοντος. 
Αποτελείται από:  - άνθος Tiare (Gardenia taitensis): σύμβολο της Γαλλικής Πολυνησίας αναδύει ένα γλυκό και μαγευτικό άρωμα. Λουλούδι της Ομορφιάς, αστραφτερού λευκού χρώματος, σύμβολο της αγνότητας κρύβει μέσα του καταπραϋντικές, εξαγνιστικές και μαλακτικές ιδιότητες.
 -καρύδα (Cocos nucifera): βασικό συστατικό στην διατροφή της Πολυνησίας ο καρπός της καρύδας των κοραλλιογενών εδαφών θεωρείται ο λευκός χρυσός της Ταϊτής. Το έλαιο που εξάγεται απο τον πυρήνα του καρπού είναι διαυγές και απαράμιλλα λεπτής υφής. Ελαφρύ και μεταξένιο είναι γνωστό για τις ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες που περιέχει. Από την περιποίηση των μωρών στην καθημερινή φροντίδα της ομορφιάς, στην Πολυνησία το Monoi χρησιμοποιείται για προστατέψει,να ενυδατώσει και να μαλακώσει την επιδερμίδα. Σαν ένα χάδι απόλυτης ευεξίας τυλίγει το σώμα με ένα αρωματισμένο και αισθησιακό μεταξένιο πέπλο 

Χρήση Monoi:
 • λίγες σταγόνες στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις για ενυδάτωση, τροφή και λάμψη
 • σε υγρή επιδερμίδα μετά το μπάνιο ή το ντους κάνει την επιδερμίδα του σώματος απαλή και μεταξένια.
 • λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών τρέφουν και προσδίνουν λάμψη
 • μάσκα σε υγρά μαλλιά μια φορά την εβδομάδα χαρίζει στιλπνότητα, απαλότητα και μοναδική λάμψη.
 • επιταχύνει την διαδικασία του μαυρίσματος, χαρίζει εξωτικό μπρούτζινο χρώμα και ανακουφίζει την ερεθισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα
 • επάλειψη του προσώπου και του σώματος προστατεύει από το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με πολύτιμα συστατικά μετά την έκθεση στον ήλιο.
 • μικρή ποσότητα στο ζεστό νερό του μπάνιου προστατεύει την επιδερμίδα από τα άλατα και το χλώριο και μεταφέρει πολύτιμα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα.

Και υπέροχη μυρωδιά για τους λάτρεις του εξωτικού 
Paraben free, preservative free, no petrochemical compounds No animal testing, no animal by-product 
Περιέχει το άνθος tiare στην συσκευασία
Ingrédients INCI : Coco nucifera, Gardenia tahitensis, parfum, Tocopherol
Περισσότερα: http://www.elmeliabio.gr
 Ένα σημείο πώλησης είναι το Ev's Heaven, Μπάκου 6  Ν.Φιλοθέη, τηλ. 210 6911737, με την πολύ εξυπηρετική  Έβελιν 

Comptoir Provencal des Argiles  (Naturado en Provence)
AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Tricks 'n' Tips III


Συνεχίζουμε με:

1.Απολέπιση σώματος:
   -1 κούπα ζάχαρη
   -1 κουταλάκι κανέλα ή βανίλια (για γλυκά)
   - Ελαιόλαδο ή άλλο έλαιο (πχ αμυγδαλέλαιο) μέχρι να καλυφθεί η ζάχαρη
Και ξεπλενόμαστε μόνο με νεράκι για να παραμείνει το λαδάκι

Από τα αγαπημένα μου, δέρμα βελούδο και μυρωδιά...

2. Κυτταρίτιδα:
Σε ένα μπουκαλάκι με ελαιόλαδο βάζουμε μικρές καυτερές πιπεριές τουλάχιστον για 15 ημέρες και στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στα επίμαχα σημεία

3. Μελανιές:
  - τοποθετούμε πάγο τυλιγμένο σε πετσέτα στο τραυματισμένο σημείο για 10- 20 λεπτά κάθε 2 ώρες
  - το βράδυ τοποθετούμε στο τραυματισμένο σημείο ένα επίθεμα μουσκεμένο φασκόμηλο
  - μετά από 24 ώρες τοποθετούμε στο τραυματισμένο σημείο ένα επίθεμα μουσκεμένο σε ζεστό νερό για 20 λεπτά 3 φορές την ημέρα

4. Κάλοι:
  α. βράζουμε φύλλα μολόχας και κάνουμε ποδόλουτρο ή αφού τα βράσουμε τα πολτοποιούμε και τα τοποθετούμε στο σημείο
  β. φτιάχνουμε κατάπλασμα από φλοιό καρυδιάς και το τοποθετούμε στο σημείο
  γ. Χρησιμοποιούμε το γαλακτώδη χυμό του δέντρου της συκιάς στο σημείο




AddThis Social Bookmark Button

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More