Μεταφράστε το Blog

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Cancer's Food





Επί σειρά ετών ο κόσμος γνωρίζει ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας  καταπολέμησης του καρκίνου, το JOHN HOPKINS HOSPITAL επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. 
2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.
9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν:
  α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή.  Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. 
  β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα.
  γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
  δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργηθεί ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. 
  ε. Καφές, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης είναι καλό να αποφεύγονται. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό φιλτραρισμένο και όχι αποσταγμένο που είναι όξινο. 
στ. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

12. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.) και προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα, όπως πχ η  βιταμίνη Ε. 
13. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.  Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
14. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. 

πηγη:www.radiokalymnos.com


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Summer Holidays for ever





Φυσικό λάδι μαυρίσματος (προσοχή όχι αντηλιακό) με:

ελαιόλαδο: αποτελεί ασπίδα στις ακτίνες UVA, ενυδατώνει και, σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για τα ηλιακά εγκαύματα
λάδι καρύδας: είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, καθώς διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας
λάδι λεβάντας ή 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου: έχει ήπιες αντισηπτικές και καλές ενυδατικές/ αναπλαστικές ιδιότητες με ωραίο άρωμα 
χυμό καρότου: περιέχει β- καροτίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθά στην παραγωγή της μελανίνης και κατά συνέπεια στο μαύρισμα

 
AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Aloe-Ραγάδες 1-0



Ακολουθεί μια συνταγή που βρήκα για την καταπολέμηση των ραγάδων με βάση την αλόη, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα προβληματικά σημεία κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και μέχρι να δείτε αποτέλεσμα:

Ανακατεύετε πολύ καλά τα παρακάτω υλικά:
- 4 κ.σ τζελ αλόη βέρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ζαχάρη

Την πάστα που θα δημιουργηθεί τη βάζετε σε ένα βαζάκι που κλείνει, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε
Απο: glykiazoi

 
AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Super Foods: Chia Seeds




Το φυτό Chia ανήκει στην οικογένεια της μέντας και απαντάται στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι Chia - σημαίνει δύναμη- είναι πλούσιοι σε Ω λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο (απορροφήσιμο), κάλιο και αποτελούσαν μέρος της βασικής διατροφής των Αζτέκων (και του στρατού τους) και των Μάγια. 

Οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι ή αλεσμένοι, ψητοί, ωμοί, σε νερό, σε σαλάτες, χυμούς, ροφήματα, σάλτσες. Όταν αναμιγνύονται με νερό δημιουργούν ένα ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυκνωτικό πχ ως βάση για την πήξη των σαλτσών ή/και να αντικαταστήσουν/ συνδυαστούν με λάδι, βούτυρο, μαργαρίνη και αυγά (καθώς διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά)


Κάποια από τα οφέλη που προσφέρει είναι τα εξής:
- Αυξάνουν την αντοχή, διατηρούν το σώμα ενυδατωμένο και σε ισορροπία τους ηλεκτρολύτες (οι υδατάνθρακες των σπόρων διασπώνται σιγά- σιγά διατηρώντας τα επίπεδα ενέργειας, ενώ έχουν την ικανότητα να απορροφούν 9-12 φορές το βάρος τους σε νερό)
- Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη
- Βελτιώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τις φλεγμονές λόγω των υψηλών επιπέδων των απαραίτητων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών, μετάλλων, κλπ μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, αρθρίτιδα και κάποιους τύπους καρκίνου
- Βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς οι φυτικές ίνες απορροφούν νερό και σχηματίζουν  ένα τύπο ζελέ δημιουργώντας την αίσθηση της πληρότητας και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης διατηρώντας το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα

Επιπλέον το φυτό δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα λόγω των υψηλών λιπαρών που διαθέτει και αποτελούν προστασία από τα ζιζάνια. 

Παρασκευή ζελέ:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι 9 μέρη νερού και 1 μέρος σπόρων αναλογικά και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 2-3' και ανακατεύουμε ξανά. Περιμένουμε άλλα 25', ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση (μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 15 ημέρες). Προστίθεται λίγο- λίγο σε κάθε τροφή. Μπορεί να προστεθεί σε χυμούς και ροφήματα αφού το ανακατέψουμε 1-2' και το αφήσουμε μόνο για 5' πριν το προσθέσουμε.

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Super Foods: Spirulina




Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού και περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες  (50-70%) με όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, σίδηρο (58 φορές από το ωμό σπανάκι και 28 από το συκώτι του ωμού βοδινού), αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Β1, Β5, Β6, Ε, β- καροτένιο) και χλωροφύλλη. Με βάση την ιατρική βιβλιογραφία η σπιρουλίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή Β12*.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στην αγορά σε μορφή χαπιών, νιφάδων και σκόνης. Οι νιφάδες και η σκόνη μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και σε χυμούς, κυρίως όξινους (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κλπ). Η ημερήσια δόση είναι 1-5gr.

*Θα υπάρξει σχετικό post


AddThis Social Bookmark Button