Μεταφράστε το Blog

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Souvlaki





Μια πολύ ωραία συνταγή με σόγια, τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση:

Συστατικά
1. κεμπάπ σόγιας
2. μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
3. μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
4. κόκκινες, κίτρινες, πράσινες πιπεριές
5. αλάτι- πιπέρι
6. καλαμάκια για σουβλάκια

Συστατικά Σάλτσας:
1. δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο
2. ένα- δύο λεμόνια
3. δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένο/κοπανισμένο
4. ρίγανη
5. μισό ποτήρι νερό
6. 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)

Προετοιμασία σόγιας

Βράζουμε νερό, ρίχνουμε το κεμπάπ σόγιας και το αφήνουμε στο καυτό νερό για 10' περίπου (όχι να βράζει). Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε και το στύβουμε με τα χέρια μας (προσοχή μη το διαλύσουμε) 


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το σκόρδο και το κεμπάπ, ανακατεύοντας για 2-3', ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε από το τηγάνι με ελάχιστο νερό. Στη συνέχεια περνάμε στα καλαμάκια το κεμπάπ εναλλάξ με τις πιπεριές (εγώ το έκανα σε οδοντογλυφίδες- μπουκίτσες), τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-15' στους 180ο C. 


Καλή όρεξη! Μιαμ!! 

Υ.Γ Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες, ή ότι άλλο

AddThis Social Bookmark Button