Μεταφράστε το Blog

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Super Foods: Spirulina




Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού και περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες  (50-70%) με όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, σίδηρο (58 φορές από το ωμό σπανάκι και 28 από το συκώτι του ωμού βοδινού), αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Β1, Β5, Β6, Ε, β- καροτένιο) και χλωροφύλλη. Με βάση την ιατρική βιβλιογραφία η σπιρουλίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή Β12*.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στην αγορά σε μορφή χαπιών, νιφάδων και σκόνης. Οι νιφάδες και η σκόνη μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και σε χυμούς, κυρίως όξινους (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κλπ). Η ημερήσια δόση είναι 1-5gr.

*Θα υπάρξει σχετικό post


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Soda




Αποσμητικό χωρίς φόβο
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα αποσμητικό με σόδα και αν θέλουμε, για να δώσουμε λίγο άρωμα, το αγαπημένο μας άρωμα:
-μισό νεροπότηρο νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο)
-1 κουταλιά σούπας σόδα
-1-2 κουταλιές γλυκού το αγαπημένο μας άρωμα

Στο νερό ρίχνουμε τη σόδα, την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μίγμα μερικές ώρες, μέχρι να κατακαθίσει η σόδα. Στη συνέχεια σουρώνουμε (με γάζα ή φίλτρο καφέ) το νερό σε μπουκαλάκι και προσθέτουμε το αγαπημένο μας άρωμα. Πριν τη χρήση ανακινούμε καλά. Τη σουρωμένη σόδα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας ή σαν απαλό scrub σώματος και προσώπου

AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Super Foods: Goji Berry





Πρόκειται για ένα φυτό που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στις ασιατικές χώρες, αλλά μόνο πρόσφατα  έχει γίνει γνωστό στις δυτικές. Οι καρποί του (νωποί ή αποξηραμένοι) που έχουν έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και περίπου τη γεύση της σταφίδας, θεωρούνται υπερτροφή λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Σχετικές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει σχετικά του αποδίδουν τα παρακάτω:

-ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστασία του συκωτιού και των νεφρών
-βελτίωση όρασης λόγω της καροτίνης Β και της ζεαξανθίνης
-ενίσχυση γονιμότητας
-μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και βελτίωση κυκλοφορικού συστήματος
-απελευθέρωση αυξητικών ορμονών (αύξηση οστών, μυών, ιστών), πρόληψη της κυτταρικής γήρανσης και απώλεια περιττού βάρους

To Goji Berry στο σπίτι: μουσκεύουμε αποξηραμένους καρπούς για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ και στη συνέχεια βγάζουμε τα σποράκια από τον καρπό και τα φυτεύουμε σε γλαστράκια σε περίπου 1 εκ. βάθος και κάποια απόσταση μεταξύ τους. Το χώμα πρέπει να είναι νωπό και αφράτο και η μεταφύτευση γίνεται αφού βγουν 2-3 φυλλαράκια σε ήλιο. Όταν μεγαλώσει (θάμνος) γίνεται ανθεκτικό και μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα. 
Σημείωση: αν τα σποράκια δεν φυτρώσουν πιθανότατα έχουν αποξηράνει τους καρπούς σε φούρνο και όχι με φυσικό τρόπο (ήλιο)

AddThis Social Bookmark Button

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Είσαι ότι τρως





Οι άνθρωποι επειδή τρώνε ζωικές και φυτικές τροφές χαρακτηρίζονται πολύ συχνά παμφάγα. Ένας τρόπος για καταλάβουμε αν ο άνθρωπος είναι παμφάγο ον είναι να παρατηρήσουμε την ανθρώπινη φυσιολογία και ανατομία σε σχέση με τα υπόλοιπα όντα:


1. Σαρκοβόρα: 
- Τα νύχια είναι μεγάλα, τα δόντια μυτερά, μακριά, κοφτερά και δεν έχουν επίπεδα πίσω δόντια, τα σαγόνια κινούνται μόνο πάνω -κάτω για να δαγκώνουν και να σκίζουν σάρκα
- Το κεφάλι έχει σχήμα που τους επιτρέπει να εισχωρούν στο κουφάρι του πτώματος για τα εντόσθια
- Δεν έχουν χείλος και ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι λεπτή και τραχιά για την αφαίρεση της σάρκας
- Πίνουν νερό με τη γλώσσα
- Ο πλακούντας είναι διαιρεμένος σε ζώνες
-Τα έντερα έχουν μικρό μήκος (3 φορές του σώματος) και είναι λεία για γρήγορη αποβολή άχρηστης τροφής και ουσιών όπως ξένης χοληστερίνης
- Το συκώτι εκκρίνει ειδικό ένζυμο για τη διάσπαση του ουρικού οξέως
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι όξινα
- Δεν ιδρώνουν και δροσίζονται από το στόμα

2. Φυτοφάγα
- Τα νύχια είναι μικρά και έχουν πέλματα ή οπλές, τα μπροστινά δόντια κοφτερά και τα πίσω επίπεδα, τα σαγόνια κινούνται πάνω -κάτω και δεξιά-αριστερά για την άλεση και τη μάσηση της τροφής
Το κεφάλι έχει σχήμα που τους επιτρέπει να κόβουν τη βλάστηση
- Έχουν ευπροσάρμοστο χείλος, ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι παχιά και λεία για την μεταφορά της τροφής στα πίσω δόντια
- Πίνουν νερό ρουφώντας το
- Έχουν μόνιμο πλακούντα
-Τα έντερα έχουν μήκος 8-12 φορές του σώματος και είναι περίπλοκα για την πλήρη απορρόφηση όλων των θρεπτικών ουσιών και την ανασύνθεση της ύλης, ενώ το πεπτικό σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει ξένες άχρηστες ουσίες (χοληστερίνη)
- Το συκώτι δεν αντέχει πολύ ουρικό οξύ
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι αλκαλικά
- Ιδρώνουν 

3. Καρποφάγα
- Τα νύχια είναι μικρά και μη επιθετικά, ενώ υπάρχει αντίχειρας για το πιάσιμο και το ξεφλούδισμα των καρπών, οι κυνόδοντες και συγκεκριμένα του ανθρώπου είναι οι λιγότερο κοφτεροί και τα πίσω δόντια επίπεδα, τα σαγόνια κινούνται πάνω -κάτω και δεξιά-αριστερά για την άλεση και τη μάσηση της τροφής
Το κεφάλι έχει σχήμα που δεν τα βοηθάει σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις
- Έχουν λεπτό χείλος, ενδοστοματικό θύλακα και η γλώσσα είναι παχιά και λεία για την μεταφορά της τροφής στα πίσω δόντια
- Πίνουν νερό ρουφώντας το
- Ο άνθρωπος έχει δισκοειδή πλακούντα
-Τα έντερα έχουν 12 φορές του σώματος και είναι τυλιγμένα, με θύλακες για την πλήρη απορρόφηση όλων των θρεπτικών ουσιών και την ανασύνθεση της ύλης, ενώ το πεπτικό σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει ξένες άχρηστες ουσίες (χοληστερίνη)
- Το συκώτι δεν αντέχει πολύ ουρικό οξύ
-Το σάλιο, τα ούρα και το αίμα είναι αλκαλικά
- Ιδρώνουν 


«Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από γάλα και μέλι. Στη γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί αθώα ζωή»  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Face Aerobic V





Και μία άσκηση για το λαιμό
                                                                                    
           


Τοποθετούμε το ένα χέρι στη βάση του λαιμού και το άλλο ακριβώς από πάνω, ανασηκώνουμε το κεφάλι κοιτώντας ψηλά και με ελαφρό χαμόγελο στα χείλη. Ανεβοκατεβάζουμε το κεφάλι για περίπου 30 φορές.


AddThis Social Bookmark Button