Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Laurus Nobilis

δαφνέλαιο
Πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι τα μαλλιά μας σταματάνε να μακραίνουν από ένα μήκος και μετά. Η λύση για μένα; ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ! 

Απλώνουμε δαφνέλαιο σε άλουστα μαλλιά, στο τριχωτό της κεφαλής και τις άκρες, κάνουμε λίγο μασάζ, τα τυλίγουμε σε μία πετσέτα και... κοιμόμαστε (να παραμένει στα μαλλιά για όσο περισσότερο μπορείτε και για τουλάχιστον 30'). 

Η διαδικασία αυτή πρέπει να ακολουθηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, μία φορά την εβδομάδα (ή/και περισσότερο) και ... υπομονή! 

Εκτός από την προσωπική εμπειρία, που η αλήθεια είναι δεν ήξερα αν είναι συμπτωματικό (μετά από χρόνια το μαλλί μου έφτασε σχεδόν μέχρι τη μέση), μια φίλη η οποία είχε μαλλιά πάνω από τους ώμους και γκρίνιαζε ότι τα μαλλιά της δεν μακραίνουν (μετά από σύσταση φαρμακοποιού και όχι τη δική μου- με κοιτούσε σαν alien!!), σε σχετικά σύντομο διάστημα, τα μαλλιά της έφτασαν τουλάχιστον πέντε δάχτυλα κάτω από τους ώμους. 

*Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο και πλούσιο σε βιταμίνες Α,Ε και λιπαρά οξέα.

AddThis Social Bookmark Button

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Going Ice Bananas

παγωτό μπανάνα
Αν και Νοέμβριος και πιάσανε τα κρύα εγώ θα μιλήσω για μια συνταγή παγωτού: υγιεινή και χωρίς θερμίδες. 


Υλικά προετοιμασίας: 2-3 ώριμες μπανάνες και προαιρετικά νερό 


Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες (να γίνουν αρκετά σκληρές αλλά όχι τελείως). Στη συνέχεια λιώνουμε τις ροδέλες στο μπλέντερ (για ευκολία μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρύο νερό). Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλουμε 


Υ.Γ: 1 Η μπανάνα συμβάλλει στην αντιμετώπιση ή τη βελτίωση πολλών ασθενειών όπως: Αρτηριακή πίεση, Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο, Δυσκοιλιότητα, Καούρα, Αναιμία, Νεύρα, Έλκος, Κάπνισμα, Τσιμπήματα κουνουπιών, Κατάθλιψη, Άγχος, κλπ


2 να ενημερώσω ότι τη συνταγή δεν την έχω εκτελέσει ακόμα



AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

The only vegan MMA fighter: Don't "think", just "do"! It's easy.


vegan μαχητής
... Πολύ συχνά ακούω τους ανθρώπους να λένε, «κάνε το δικό σου και θα κάνω το δικό μου. Μπορείς να επιλέξεις να τρως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά, επιλέγω να τρώω κρέας και γαλακτοκομικά»…
Αυτό το επιχείρημα είναι βασικά και επικίνδυνα λανθασμένο, επειδή το άμεσα ενδιαφερόμενο πρόσωπο - αυτό που σκοτώνεται - δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συζήτηση… 
Το επιχείρημα αγνοεί τα βασικά δικαιώματα του ατόμου που επηρεάζεται περισσότερο. Το άτομο – πάντοτε μέλος μιας αποδυναμωμένης τάξης – γυναίκες, μαύροι, παιδιά, ομοφυλόφιλοι, κλπ – δικαιούται βασικά δικαιώματα. 
Ένα σοφό πρόσωπο κάποτε είπε, «θα υπεράσπιζα μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι πιστεύεις … αλλά αυτό το δικαίωμα σταματάει εκεί όπου η γροθιά σου χτυπά την μύτη του άλλου.» 

Ο Mac Danzig είναι ένας Αμερικανός επαγγελματίας MMA (Mixed Martial Arts) fighter, vegan και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Μερικές δηλώσεις του ίδιου από συνεντεύξεις του σχετικά με τη χορτοφαγία: 
'Έχω τον έλεγχο μόνο πάνω σε ένα άτομο: εμένα, και αποφάσισα ότι δεν θέλω να συμβάλλω στις βιομηχανίες καταναλωτικών προϊόντων που προκαλούν τόση περιττή ταλαιπωρία στα ζώα. Μόλις έγινα χορτοφάγος κατάλαβα ότι υπάρχει πληθώρα από άλλα οφέλη εκτός της ηθικής, αν και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που με έκαναν να "τραβήξω τη σκανδάλη"' 

'...χρησιμοποιώ συμπληρώματα πρωτεϊνών από φυτά, όταν είμαι σε σκληρή προπόνηση και χρειάζομαι επιπλέον πρωτεΐνη με χαμηλές θερμίδες. Κανονικά προσπαθώ να τρώω μια ισορροπημένη τροφή και η ανάγκη για συμπληρώματα μειώνεται' 

'...νιώθω σαν να ζούμε ακόμα στο μεσαίωνα σε σχέση με τη διατροφή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν από τι αποτελείται η υγιεινή διατροφή. Οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι πολύ φτωχές'

'Η πιο κοινή παρανόηση είναι ότι είναι ανθυγιεινή και ότι δεν μπορεί να είσαι δυνατός και σωματικά δραστήριος σε μια vegan διατροφή. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο.' 

'Προτιμώ να δίνω το παράδειγμα και να μην βάζω τον βεγκανισμό στο μανίκι μου, σαν να είναι ένα κλαμπ ή θρησκεία και σαν να θέλω να μετατρέψω τους άλλους σε αυτό. Αυτό το είδος της προσέγγισης ωθεί τελικά τους ανθρώπους μακριά. Κανείς δεν θέλει να εξαναγκάζεται σε κάτι, ακόμα και αν αυτό είναι καλό για αυτούς... Λατρεύω να ακούω από ανθρώπους ότι τους ενέπνευσα να προσπαθήσουν να βγάλουν όλα τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους' 

'...κάνω ότι μπορώ ως καταναλωτής ώστε να μη συμβάλλω στις τρομερές βιομηχανίες που προκαλούν τόσο πόνο' 

'...μέρος των μεγάλων παρανοήσεων σχετικά με τη δίαιτα σήμερα είναι ότι οι απαιτήσεις κρέατος και πρωτεϊνών είναι υψίστης σημασίας για ένα αθλητή. Πολλά από αυτά που σήμερα οι άνθρωποι περνούν βασίζονται στις ασυναρτησίες αυτών που ακολούθησαν και μυθοποίησαν τους Schwarzenegger και Ferrigno, που ήταν bodybuilders. Η διατροφή αυτή είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή.'


Ενδεικτική διατροφή από τον Danzig: καστανό ρύζι με πληγούρι βρώμης,tempeh: tofu, μαύρα φασόλια, φακές, κλπ σε συνδυασμός με ρύζι, λιγότερα ζυμαρικά και σιτάρι, λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι, γαλακτοκομικά αμυγδάλου, σόγιας και ρυζιού, πάρα πολύ νερό, κλπ


AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Tricks 'n' Tips IV


Ποια κατσαρομάλλα θέλει ίσια μαλλιά χωρίς χημικά, χωρίς 'σίδερο', με φυσικό, αγνό και καθαρό τρόπο; Όλες; 
Πάμε λοιπόν: 
- σε ψεκαστήρι βάζουμε 2/3 νερό και 1/3 γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας (λογικά μπορεί να γίνει και χρήση γάλακτος από ρύζι ή από αμύγδαλα)
-ψεκάζουμε τα μαλλιά και τα χτενίζουμε 
-αφήνουμε να στεγνώσουν και λουζόμαστε κανονικά 

Καλό εεε?

Εγώ δεν έχω κατσαρά μαλλιά, ούτε και 'πράσο' αλλά το έχω δοκιμάσει (τρίτη φορά εν συνεχεία- και τώρα που γράφω έχω γάλα σόγιας στα μαλλιά μου). Αυτό που έχω παρατηρήσει και το συνεχίζω για να το επιβεβαιώσω, είναι ότι το μαλλί μου, από τη 2η μέρα κυρίως και μετά, κρατάει ένα ωραίο ίσιο στυλ με όγκο και μέχρι το επόμενο λούσιμο δεν 'πέφτει'. 


Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποια με κατσαρά μαλλιά το δοκιμάσει και μας πει τα αποτελέσματα!!! Αναμένουμε...


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Souvlaki




Μια πολύ ωραία συνταγή με σόγια, τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση:

Συστατικά
1. κεμπάπ σόγιας
2. μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
3. μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
4. κόκκινες, κίτρινες, πράσινες πιπεριές
5. αλάτι- πιπέρι
6. καλαμάκια για σουβλάκια

Συστατικά Σάλτσας:
1. δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο
2. ένα- δύο λεμόνια
3. δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένο/κοπανισμένο
4. ρίγανη
5. μισό ποτήρι νερό
6. 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)

Προετοιμασία σόγιας

Βράζουμε νερό, ρίχνουμε το κεμπάπ σόγιας και το αφήνουμε στο καυτό νερό για 10' περίπου (όχι να βράζει). Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε και το στύβουμε με τα χέρια μας (προσοχή μη το διαλύσουμε) 


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το σκόρδο και το κεμπάπ, ανακατεύοντας για 2-3', ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε από το τηγάνι με ελάχιστο νερό. Στη συνέχεια περνάμε στα καλαμάκια το κεμπάπ εναλλάξ με τις πιπεριές (εγώ το έκανα σε οδοντογλυφίδες- μπουκίτσες), τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-15' στους 180ο C. 


Καλή όρεξη! Μιαμ!! 

Υ.Γ Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες, ή ότι άλλο

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More