Μεταφράστε το Blog

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Glycine max (Σόγια)


Το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η σόγια Glycine max (Γλυκίνη η μαξ) είναι ένα είδος ψυχανθών, ιθαγενές της Ανατολικής Ασίας. Είναι μονοετές φυτό και αναφέρεται και ως ανώτατο φασόλι. Χωρίς λιπαρά το σογιάλευρο είναι μια πρωτογενής, χαμηλού κόστους, πηγή πρωτεΐνης. Παραδοσιακές χρήσεις της σόγιας περιλαμβάνουν το γάλα σόγιας και από αυτό παρασκευάζεται το Tofu. Η σόγια μπορεί να παράγει τουλάχιστον διπλάσια πρωτεΐνη ανά στρέμμα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη καλλιέργεια φυτών ή δημητριακών. Από τη σόγια παρασκευάζονται σήμερα πάνω από 120 διαφορετικά καταναλώσιμα από τον άνθρωπο προϊόντα μεταξύ των οποίων υποκατάστατα κρέατος, τυριών, γάλακτος, κακάο, βουτύρου κλπ. Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη σόγιας σε καθημερινή βάση: μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων μορφών καρκίνου (μαστού, παχέος εντέρου, προστάτη), οστεοπόρωσης, πιθανώς προεμμηνοπαυσιακών όσο και των μετεμμηνοπαυσιακών προβλημάτων, και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επιπλέον αποτελεί πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) συνιστά τη λήψη 25 γραμμαρίων της πρωτεΐνης σόγιας σε καθημερινή βάση. 

Μορφές της σόγιας αποτελούν: το γάλα και το γιαούρτι σόγιας, το τόφου (μοιάζει με μαλακό τυρί), σογιέλαιο, πρωτεΐνη σόγιας, σάλτσα σόγιας, μίζο (φασόλια σόγιας, ρύζι και αλάτι)


AddThis Social Bookmark Button

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Tricks 'n' Tips με Aloe



Πρακτικές λύσεις με Aloe: 
- έγκαυμα (μικρής έκτασης): τζελ ή χυμό αλόης (έτοιμο ή από το φύλλο του φυτού εφόσον έχουμε στη γλάστρα μας) πάνω στη καμένη περιοχή μέχρι να φύγει το κάψιμο
- μικρά κοψίματα και εκδορές (ουλές και σημάδια, μελανιές): τζελ ή χυμό αλόης μέχρι να υποχωρήσουν
- έκζεμα: εκτός από την εξωτερική χρήση της αλόης καλό θα ήταν να γίνεται και εσωτερική (1-2 κουταλάκια καθημερινά σε χυμό φρούτων)  - μύκητες: τζελ αλόης στην περιοχή και τύλιγμα με επίδεσμο μέχρι να υποχωρήσουν
- πόνοι στις αρθρώσεις: επαλείψεις και εσωτερική λήψη αλόης (2-3 φορές την ημέρα, 1-2 κουταλάκια σε χυμό φρούτων/ όχι πάνω από 2 μήνες)
 - τριχόπτωση: τζελ αλόης στο τριχωτό της κεφαλής για λίγα λεπτά (2-3 φορές την ημέρα για τρεις μήνες)



AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Aloe Vera


Η Αλόη η γνησία (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Σήμερα, η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και
διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης. Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%8C%CE%B7_%CE%B7_%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1 

Η Aloe Vera μοιάζει με κάκτο και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αλόης, δεν είναι όμως όλες θεραπευτικές. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενώσεις, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνες, και ο συνδυασμός όλων αυτών παράγει ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Πάρα πολλά φάρμακα περιέχουν φυσική aloe vera. Κατά βάση χρησιμοποιείται σε εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη, καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και η επούλωση γίνεται γρήγορα. Ο συνδυασμός όλων των στοιχείων της Aloe Vera ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα- και κατά των καρκινογενέσεων-, την καρδιακή και την πεπτική λειτουργία, τη λειτουργία του νευρικού και μυικού συστήματος, τη μνήμη, τη γονιμότητα, τη στοματική υγιεινή, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής, των δερματικών αλλεργιών, των μυκητιάσεων, των κολικών, της παχυσαρκίας, της τριχόπτωσης, κλπ. Επίσης έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών, για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. 
Χρειάζεται ωστόσο προσοχή γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις: 
- Η εσωτερική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια 
- Οι επαλείψεις δεν πρέπει να γίνονται σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή 
- Ταυτόχρονη χρήση με υδροκορτιζόνη, διουρητικά, αντιπηκτικά και με φάρμακα για το διαβήτη (μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης) μπορεί να έχει αλληλεπιδράσεις 
- Οι αλλεργικοί στο κρεμμύδι, στο σκόρδο και σε άλλα φυτά της οικογένειας,  με ειλεό, οι έγκυες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωσή της 
- Μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων του καλίου στο αίμα (έχει καθαρτική δράση) και να προκαλέσει αρρυθμίες 
Για την επιλογή προϊόντων με aloe vera πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής: 
- να έχει υποστεί ψυχρή και όχι θερμή επεξεργασία 
- να έχει χρησιμοποιηθεί όλο το φύλλο και όχι μόνο το εσωτερικό 
- να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα συστατικά 
- να έχει την εγκριτική σφραγίδα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C.)
- να αγοράζεται από βιολογικά καταστήματα
Βάλτε την Aloe Vera σπίτι σας: χρειάζεται φως, αέρα και λίγο νερό. Με εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των 13 C, να τοποθετείται σε κλειστό χώρο. Η μέγιστη θεραπευτική της δράση είναι στον τρίτο - τέταρτο χρόνο. 

AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Chemicals


Είναι γνωστό πλέον ότι τα περισσότερα από τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στα καλλυντικά  και όχι μόνο, είναι χημικές τοξικές ουσίες και πολλές από αυτές αρκετά επικίνδυνες: 
- Parabens (Methyl, Propyl, Butyl, Ethyl): εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων και κατ' επέκταση αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργικές αντιδράσεις. Έχουν βρεθεί στους όγκους του καρκίνου του μαστού 
- Aceton: κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος 
- Πετρελοειδή ή Ορυκτέλαια Petrolatum (παραφίνη), Mineral oil, Liquidum paraffinum, Paraffin oil, Paraffin wax, Petrolatum, PEG: μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, φωτοευαισθησία, πρόωρη γήρανση του δέρματος, καρδιολογικές, αλλεργικές διαταραχές και διαταραχές στο αμυντικό σύστημα. Η παραφίνη βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και σε συνδυασμό με τον ήλιο καταστρέφει το φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης του οργανισμού 
- Propylene Glycol: συνθετική πετροχημική μίξη (κανονικά φυτική γλυκερίνη αναμιγμένη με οινόπνευμα (φυσικά παράγωγα) για τη διατήρηση της υγρασίας. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές και τοξικές αντιδράσεις 
- Formaldehyde: μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και είναι ύποπτη για πρόκληση καρκίνου 
- Συνθετικά χρώματα (FD&C ή D&C): κάνουν το προϊόν πιο ελκυστικό, προκαλούν καρκίνο 
- EDTA Ethylenedinitrilo: αντιοξειδωτικό. Είναι τοξικό και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις 
- Συνθετικά αρώματα Fragrance/Parfum: δεν είναι γνωστά τα χημικά συστατικά που περιέχουν γιατί αναγράφεται μόνο η λέξη άρωμα. Θεωρούνται ύποπτα για το σπέρμα και τους νεφρούς και μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδες, πονοκεφάλους, ερεθισμούς, βήχα, εμετούς 
- Benzyl Acetate: τοξικό, προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα και είναι ύποπτο για πρόκληση καρκίνου (πάγκρεας) 
- Benzyl Alcohol: πετροχημικό συστατικό που προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους, εμετό, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, κλπ (σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο) 
- Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea (Germal II, το Germal 115): τοξικά, προκαλούν δερματίτιδα 
- Sodium Lauryl Sulfate: χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αφρού και προκαλεί αλλεργίες, ερεθισμούς στα μάτια, το δέρμα, πιτυρίδα και τριχόπτωση 
- Triethanolamine (ΤΕΑ) ή MEA ή DEA: τοξικοί ρυθμιστές του pH, συσσωρεύονται στον οργανισμό και προκαλούν αλλεργίες, ερεθισμούς στα μάτια και ξηρότητα 
- PVP/VA Copolymer: τοξικό παράγωγο πετρελαίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους πνεύμονες 
- Stearalkonium Chloride: πολύ τοξικό που προκαλεί πολλές αλλεργίες 
- Silicone, Dimethicone, Cyclomethicone: προκαλούν ερεθισμούς και συσσωρεύονται στο συκώτι και τους λεμφαδένες 
- Alkylphenol Ethoxylates, Benzophenone-3 (Bp-3),Butyl Benzyl Phthalate, Butylated Hydroxyanisole (BHA),Butyl-methoxydibenzoylmethane (B-MDM),Dibutyl Phthalate,Diethyl Phthalate, Homosalate (HMS),Methyl-benzylidene Camphor (4-MBC), Nitro Musks,Octyl-dimethyl-PABA, Octyl-methoxycinnamate, Parabens, Polycyclic Musks,Resorcinol: προκαλούν διαταραχές στις ορμόνες 

Ένα καλό site για έλεγχο των διάφορων συστατικών είναι το ιταλικό http://www.biodizionario.it. Βάλτε το όνομα ή τα αρχικά του συστατικού στο πεδίο αναζήτησης και αν το συστατικό έχει: 
-δυο πράσινα μπαλάκια: αθώο και ευεργετικό 
-ένα πράσινο μπαλάκι: αποδεκτό 
-κίτρινο μπαλάκι: μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος (μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε αλλεργικούς) 
-ένα κόκκινο μπαλάκι: μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός και αν είναι το μόνο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών) 
-δυο κόκκινα μπαλάκια: επικίνδυνο

AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Monoi…o θησαυρός της καλοκαιρινής Ομορφιάς!


Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα

Το έλαιο monoi naturado είναι ένα πολύτιμο αρωματικό έλαιο, καθαρότητας 99% σε monoi, πιστοποιημένης ονομασίας προέλευσης που παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Γαλλική Πολυνησία με την μέθοδο της διαβροχής φρέσκων λουλουδιών Ταϊτινής γαρδένιας (tiare) σε coprah καρύδας (έλαιο που εξάγεται μέσω ψυχρής έκθλιψης του πυρήνα του καρπού της καρύδας). Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Monoi το οποίο έχει ιδρυθεί από τους επίσημους παραγωγούς του ελαίου, το Monoi διασφαλίζει βαθιά και διαρκή ενυδάτωση. Με μια μόνο εφαρμογή παρατηρείται βελτίωση της ενυδάτωσης στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος που μετά από 15 λεπτά αυξάνεται κατά 15% ενώ 2 ώρες αργότερα παρατηρείται επιπλέον αύξηση 10%. Κατά την διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων χρήσης η ενυδατική του ικανότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ενυδατώνει καλύτερα από κάθε άλλο γνωστό ενυδατικό συστατικό διότι δεν δημιουργεί μεμβράνη επάνω στην επιδερμίδα και δεν εμποδίζει την ανταλλαγή μεταξύ του δέρματος και του περιβάλλοντος. 
Αποτελείται από:  - άνθος Tiare (Gardenia taitensis): σύμβολο της Γαλλικής Πολυνησίας αναδύει ένα γλυκό και μαγευτικό άρωμα. Λουλούδι της Ομορφιάς, αστραφτερού λευκού χρώματος, σύμβολο της αγνότητας κρύβει μέσα του καταπραϋντικές, εξαγνιστικές και μαλακτικές ιδιότητες.
 -καρύδα (Cocos nucifera): βασικό συστατικό στην διατροφή της Πολυνησίας ο καρπός της καρύδας των κοραλλιογενών εδαφών θεωρείται ο λευκός χρυσός της Ταϊτής. Το έλαιο που εξάγεται απο τον πυρήνα του καρπού είναι διαυγές και απαράμιλλα λεπτής υφής. Ελαφρύ και μεταξένιο είναι γνωστό για τις ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες που περιέχει. Από την περιποίηση των μωρών στην καθημερινή φροντίδα της ομορφιάς, στην Πολυνησία το Monoi χρησιμοποιείται για προστατέψει,να ενυδατώσει και να μαλακώσει την επιδερμίδα. Σαν ένα χάδι απόλυτης ευεξίας τυλίγει το σώμα με ένα αρωματισμένο και αισθησιακό μεταξένιο πέπλο 
Χρήση Monoi: 
 • λίγες σταγόνες στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις για ενυδάτωση, τροφή και λάμψη
 • σε υγρή επιδερμίδα μετά το μπάνιο ή το ντους κάνει την επιδερμίδα του σώματος απαλή και μεταξένια.
 • λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών τρέφουν και προσδίνουν λάμψη 
 • μάσκα σε υγρά μαλλιά μια φορά την εβδομάδα χαρίζει στιλπνότητα, απαλότητα και μοναδική λάμψη. 
 • επιταχύνει την διαδικασία του μαυρίσματος, χαρίζει εξωτικό μπρούτζινο χρώμα και ανακουφίζει την ερεθισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα 
 • επάλειψη του προσώπου και του σώματος προστατεύει από το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με πολύτιμα συστατικά μετά την έκθεση στον ήλιο. 
 • μικρή ποσότητα στο ζεστό νερό του μπάνιου προστατεύει την επιδερμίδα από τα άλατα και το χλώριο και μεταφέρει πολύτιμα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα.

Και υπέροχη μυρωδιά για τους λάτρεις του εξωτικού 
Paraben free, preservative free, no petrochemical compounds No animal testing, no animal by-product 
Περιέχει το άνθος tiare στην συσκευασία
Ingrédients INCI : Coco nucifera, Gardenia tahitensis, parfum, Tocopherol
Περισσότερα: http://www.elmeliabio.gr

 Ένα σημείο πώλησης είναι το Ev's Heaven, Μπάκου 6  Ν.Φιλοθέη, τηλ. 210 6911737, με την πολύ εξυπηρετική  Έβελιν 

Comptoir Provencal des Argiles  (Naturado en Provence)
AddThis Social Bookmark Button