Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Super Foods: Spirulina



Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού και περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες  (50-70%) με όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, σίδηρο (58 φορές από το ωμό σπανάκι και 28 από το συκώτι του ωμού βοδινού), αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Β1, Β5, Β6, Ε, β- καροτένιο) και χλωροφύλλη. Με βάση την ιατρική βιβλιογραφία η σπιρουλίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή Β12*.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στην αγορά σε μορφή χαπιών, νιφάδων και σκόνης. Οι νιφάδες και η σκόνη μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και σε χυμούς, κυρίως όξινους (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κλπ). Η ημερήσια δόση είναι 1-5gr.

*Θα υπάρξει σχετικό post


AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Soda

Αποσμητικό χωρίς φόβο



Μπορούμε να φτιάξουμε ένα αποσμητικό με σόδα και αν θέλουμε, για να δώσουμε λίγο άρωμα, το αγαπημένο μας άρωμα:
-μισό νεροπότηρο νερό (κατά προτίμηση αποσταγμένο)
-1 κουταλιά σούπας σόδα
-1-2 κουταλιές γλυκού το αγαπημένο μας άρωμα

Στο νερό ρίχνουμε τη σόδα, την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μίγμα μερικές ώρες, μέχρι να κατακαθίσει η σόδα. Στη συνέχεια σουρώνουμε (με γάζα ή φίλτρο καφέ) το νερό σε μπουκαλάκι και προσθέτουμε το αγαπημένο μας άρωμα. Πριν τη χρήση ανακινούμε καλά. Τη σουρωμένη σόδα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας ή σαν απαλό scrub σώματος και προσώπου

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More